| Rakija od meda | |
|
|
Autor | Poruka |
---|
kron
Broj poruka : 1 Datum upisa : 01.11.2008 Godina : 31 Lokacija : srbija
| Naslov: Rakija od meda Sub Nov 01, 2008 8:42 pm | |
| Da li neko zna kako se pravi rakija od meda , čuo sam da je dobra i zdrav u malim količinama. | |
|
| |
postar
Broj poruka : 127 Datum upisa : 25.01.2009 Godina : 63 Lokacija : Sarajevo /kod Breze
| Naslov: Re: Rakija od meda Pon Jan 26, 2009 1:05 am | |
| - kron ::
- Da li neko zna kako se pravi rakija od meda , čuo sam da je dobra i zdrav u malim količinama.
Dobra jest i to sigurno samo kako se pravi to neznam ali može se saznati,samo koliko če biti iskreni za recept. | |
|
| |
Žeki
Broj poruka : 231 Datum upisa : 02.12.2008 Lokacija : BG,Žarkovo
| Naslov: Re: Rakija od meda Pon Jan 26, 2009 5:09 am | |
| Pozdrav svima Nađoh neki recept,mada nisam siguran da ja to baš to Ovo je stari recept zabeležen u jugo-zapadnoj Srbiji i nije mnogo komplikovan. Kako se to dobija medova rakija? U sirovinu za fermentaciju (šljiva ili grožđe), se dodaje oko 5 kilograma meda na 100 kilograma mase. Pusti se to da izfermentira, prevri, pa se onda pristupi pečenju, destilaciji. Jačina dobijene rakije finalno nebi trebala da prelazi 40% alkohola. Kakav je dalji postupak, pa u dobijenu rakiju dodati oko 3 kilograma meda na 100litara, i to minimum, može da ide i do 7 kilograma na 100. Bitno je da se manja količina rakije blago zagreje ne preko 45 stepeni celzijusa i u njoj se rastvori med, pa tako ujednačeni rastvor sipati u preostalu količinu rakije. Posle toga je potrebno da se rakija pretoči kružno kako nebi med pao na dno, a i da bi došlo do uspešnog sjedinjavanja. Ovakvu rakiju čuvati isključivo u drvenom buretu i preporuka je da je od hrastovine, sa neutralnim mirisom | |
|
| |
postar
Broj poruka : 127 Datum upisa : 25.01.2009 Godina : 63 Lokacija : Sarajevo /kod Breze
| Naslov: Re: Rakija od meda Uto Jan 27, 2009 10:54 pm | |
| Žaki veliko ulaganje koja bi joj onda bila cina na tržištu. | |
|
| |
Žeki
| Naslov: Re: Rakija od meda Sre Jan 28, 2009 12:38 am | |
| | |
|
| |
Admin Admin
Broj poruka : 68 Datum upisa : 21.10.2008 Godina : 57 Lokacija : Starčevo
| Naslov: Re: Rakija od meda Sre Jan 28, 2009 8:19 pm | |
| Ja sam pio rakiju kod jednog pčelara pre par godina . Nažalost on je umro a recept mi nije dao . Jedino što znam da je rakija samo od meda , i pekao je posle vrcanja meda od pranja vrcaljke i svih onih ostalih sudova koje se umaljaju u med prilikom vrcanja . Mada bi ja pekao od meda koji se izvrca od uljane repice njega neće niko da ni kupi a ni moji ga ne vole . | |
|
| |
Žeki
| Naslov: Re: Rakija od meda Sre Jan 28, 2009 10:37 pm | |
| Evo jedan receptic za rakiju s medom: 1l rakije 350gr meda U jednu dublju posudu uliti rakiju pa dodati med,mijesati dok se med ne rastopi.Posle toga sasuti u flasu i ostaviti tako 8 dana.Nakon toga na dnu flase napravi se talog. Cistu rakiju presuti u drugu flasu i ostaviti da stoji jos 14 dana, a talog naravno bacite.Rakija s medom se pije da se poboljsa apetit. | |
|
| |
postar
| Naslov: Re: Rakija od meda Pet Jan 30, 2009 1:33 am | |
| | |
|
| |
Žeki
| Naslov: Re: Rakija od meda Pet Jan 30, 2009 1:43 am | |
| Hehehehe,dobar si a pistaće još nisam ni spomenuo ,vidiš kakva mi sličica avatara,pun stomak i omah mirujem | |
|
| |
ZORAN
Broj poruka : 9 Datum upisa : 08.11.2009 Lokacija : Pančevo
| Naslov: rakija od meda Pet Jan 22, 2010 3:00 am | |
| Interesuje me dali neko od cenjenih kolega ima recep za prepečenicu od meda"medovača"nemislim na rakiju sa medom niti liker od meda POZDRAV | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Rakija od meda | |
| |
|
| |
| Rakija od meda | |
|